fbpx

Tykkam

DKK 105,00DKK 165,00

Gammeldags oksesteg af tykkam

Ryd

Tykkam er et saftigt og smagfuldt stykke kød.

Det er meget rent og har en god fedtmarmorering Da kødet kommer fra en aktiv muskel er der dog også en del bindevæv, som skal nedbrydes med langtidstilberedning. Det er vigtigt, at kødet får tid nok og kommer op på en centrumtemperatur på 80 grader for at udvikle den bedste smag, saftighed og mørhed. Men  det er ventetiden værd.

Tykkam kaldes også gammeldags oksesteg og er velegnet til alle langtidstilberedte retter. Eksempelvis Pulled Beef:

Aftenen før.

Pak den optøede oksesteg ud og gnid den godt ind i krydderi (spidskommen, paprika, salt, peber, løgpulver, barbecue og timian) og 1 spsk. brun farin. Pak den ind i film og læg den tilbage i køleskabet.

Morgen inden tilberedning.

Pak kødet ud og læg det i en stegeso med lidt æblemost. Stil det hele i ovnen ved ca 110 grader i 9-10 timer. Eller i et fad i ovnen, men så skal du helst være hjemme til løbende at tilføre væske. Så er maden klar.

Oksestegen skal selvfølgelig lige “pulles” / trækkes. Det gør du med to gafler, hvor du trækker det smør-møre kød i strimler og presser det lidt ned i den lækre saft i bunden af fadet.

Velbekomme

Vægt

900-1.200g, 1.200-1.500g, 1.500-2.000g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tykkam”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Modtag en gratis pakke pølser

Hvis du tilmelder dig vores Nyhedsbrev, modtager du en gratis pakke økologiske pølser, sammen med din første ordre (min kr. 500,-)